Hirdetés feladása
12
Vitorlázás
Minden régió
2018. május 7
380.000 Ft
Eladó egy 3,60m hosszú, 1,45m széles 90kg súlyú kis vitorlás. 1 ill. 2 fővel vitorlázható. Vitorlázata fock és grósz, tartozék: sólyakocsi és vízhatlan takaróponyva. Megtekinthető Telkiben.
Győr
Vitorlázás
Minden régió
2018. március 26
Győr
150 Ft
3,60 m-es vitorláshajó, sport vitorlázattal, 4,50 m-as árboccal, eladó!
Vitorlás RS600
Vitorlázás
Minden régió
2018. április 25
510.000 Ft
Eladó RS 600-as versenyvitorlás.Méretek: 447 cm hosszú,140 cm trapézzal 193 cm széles.A műanyag test 52 kg /76 kg.Karbon árboc 6,7 m. Sólyakocsi,takaróponyva,mellény, tartozék. Szállítás megoldható. Több info :https://www.rssailing.com/project/rs700/
Laser vitorlás
Vitorlázás
Minden régió
2018. május 31
265.000 Ft
Laser kisvitorlás hajózható,menetkészen eladó.423 cm hosszú,139 cm széles,üvegszálas műanyag hajótest légkamrákkal.Alu árbóc és baum. Vitorlafelület :7nm. Súly : 59 kg. Angol gyártmány. Sólyakocsi,takaróponyva tartozék.A vitorla ropogós újszerű. https://en.wikipedia.org/wiki/Laser_(dinghy) Szállítás megoldható.
Laser Performance
Vitorlázás
Minden régió
2018. április 6
250.000 Ft
Laser kisvitorlás eladó.423 cm hosszú,139 cm széles,üvegszálas műanyag hajótest légkamrákkal.Alu árbóc és baum. Vitorlafelület :7nm.Súly :59 kg.Angol gyártmány. https://en.wikipedia.org/wiki/Laser_(dinghy) Szállítás megoldható.
AMI 15 magyar gyártású vitorlás
Vitorlázás
Minden régió
2018. május 7
1014 Budapest Balta köz 4.
800.000 Ft
AMI 15-ös típusú, magyar gyártású 4 személyes stabil túravitorlás. Horgászásra is ideális. Merülés: 0,4-1,1 m; Műanyag test. Kitűnő állapotú, 4 ütemű YAMAHA külmotorral. Felszerelések: Vitorlák: Fővitorla, 2 Fok. Fürdőlétra, PIONEER rádió, sójakocsi. Teljes felszereléssel (2 db. Danfort horgony kötelekkel, mentőmellények, támlás szék, stb.) A fedélzeti festés felújítva. BAHART előzetes átírási hozzájárulás van. A hajó a balatonszemesi kikötőben van kikötve. A kikötőhely a vevő nevére átírható akár más kikötőbe is érvényesíthető. Kikötő: Balatonszemes, hely: 4/106.
LASER ROYAL 420-as  vitorlás
Vitorlázás
Minden régió
2018. június 10
Győr
99.000 Ft
Eladó a képeken látható LASER ROYAL 420-as vitorlás, jó állapotú fővitorla, árbóc, boom, swert, kormány, új kötélzet, csigák, azonnal használható állapotban. Hossza 420cm, szélessége 135cm, súlya kb. 45kg. A hajó szélességének és építésének köszönhetően rendkívül stabil,1-2 személy számára használható, akár tető csomagtartón is szállítható,a dekk és az úszótest is kifogástalan, repedezettség mentes. A hajóhoz vezetői engedély nem szükséges. Kipróbálható, megtekinthető Győrben. A hajó ára 99.000.-Ft. Szállítását üzemanyagköltségen meg tudom oldani.
Balaton 25 eladó
Vitorlázás
Minden régió
2018. június 5
Balatonfüred
3.800.000 Ft
Eladó nagy becsben tartott, gyönyörű állapotú Balaton 25 hajóm. Nyújtott testű, spoileres változat. Doyle túra vitorlázattal, OneSail génua, fock, és grósz versenyvitorlákkal. Spinnakerrel, gennakerrel. Új Harken csörlőkkel, Harken fockrollerrel, kiváló minőségű kötélzettel. Kiváló hajó családi vitorlázásra, de a versenyeken is megállja a helyét. Igény esetén balatonfüredi kikötőhellyel.
15-ös Yolle
Vitorlázás
Balaton
2018. június 15
Nadap
900 Ft
A hajó teljes felszereléssel 5 lóerős Johnson motorral, sójázható utánfutóval érvényes hajólevéllel illetve műszakival eladó.
Hurley 22 vitorlás hajó eladó
Vitorlázás
Minden régió
2018. április 2
2040 Budaörs Szabadság út 358
780.000 Ft
Hurley 22, angol gyártmányú, kajütös vitorlás hajó teljes felszereléssel, eladó. Nagyon biztonságosan vitorlázható, túravitorlázásra és horgászáshoz is ajánlott! 5 személyes, 4 kényelmes fekvőfelülettel, jó állapotú vitorlázattal rendelkezik (grósz, 3 fock), tárolókocsival, 2018-ig vizsgáztatva. A hajóhoz tartozik egy néhány éves, keveset futott, a farrészbe helyezett, zárható, nagyon jó állapotú, néhány éves 6LE-s Suzuki négyütemű motor is. A hajó megbeszélt időpontban Alsóörsön megtekinthető!
Szerviz, javítás
Style Jacht Kft
+3688460530
8192 Hajmáskér Hrsz. 020/1
info@stylejacht.hu
Balaton Szerviz, javítás Kereskedő Vitorlás hajó 25 lábig

Scholtz Imre cége, a Style Jacht Kft mindegy 50 év alatt közel 500 hajó elkészítésével férkőzött a hajósok kegyeibe. A cég szolgáltatásai felölelik a sorozat- és egyedi hajóépítést fából és műanyagból, hajófelújítást, hajókereskedelmet, szálerősítésű műanyagból készült termékek széles skáláját, belsőépítészeti és ipari felhasználásra is.
Vitorlázás
Aki vitorlás élményekre vágyik, ám nem szeretne borsos áron beruházni egy hajóra illetve a hozzá tartozó, teljes vitorlás felszerelésekre – mit tud tenni? Nem kell lemondanunk a vitorlázás élményéről akkor sem, ha egy kicsit laposabb a pénztárca! Az első megoldás, hogy nézzünk szét a használt hajók és vitorlások piacán, hiszen az internetes apróhirdetéseket – ha alaposan átböngésszük – igazi kis kincsekre, csodás ajánlatokra is rálelhetünk. Ha csupán ki szeretnénk próbálni, át szeretnénk élni az élményt, akkor érdemes lehet elgondolkodni a hajó bérlésén. Ez remek alkalom arra is, hogy el tudjuk dönteni, szeretnénk-e később saját hajót vásárolni. Persze, ha még csak teszteljük magunkat, illetve még sohasem vitorláztunk, és egyelőre csakis a kíváncsiság vezérel bennünket, akkor egyelőre biztosan elegendő egy-két vezetett vitorlástúra, illetve később egy-egy alkalommal a bérelt hajó, a saját csapatunkkal vagy családtagjainkkal… Szerveznek ma már a vitorlázást megismerni vágyók számára kifejezetten olyan utakat, vitorlástúrákat, ahol hivatásos hajóvezetők, hajóskapitányok kezelik a hajót, ám a résztvevők számára adott mégis a lehetőség, hogy a bátrabbak önállóan is megpróbálkozhassanak a vezetéssel, betekintést nyerhessenek a hajózás ismereteibe, legalább az alapok szintjén. Ezek a remek programok az egy-két órás túráktól a hosszabb, akár félnapos elfoglaltságig is terjedhetnek, és remek lehetőséget kínálnak akár osztálykirándulások, vagy céges csapatépítés ötletére is. Ha jó áron szeretnénk kifogni mindezeket, akkor érdemes az elő- vagy az utószezoni vitorlás túrákat választanunk. Egyrészt, mert a tavaszi illetve őszi idényben kedvezőbbek az árak, másrészt pedig elkerülve a nagy nyári hőséget, jobban tudunk koncentrálni, ha tanulni szeretnénk a hajózást, illetve kellemesebb időt foghatunk ki, és a szél is garantáltabban lesz jelen. A vitorlás bérlése tehát igazi kikapcsolódás, elegáns és egyszerre sportos élmény, csupa izgalommal karöltve, amit érdemes kipróbálni mindenkinek, aki szereti a Balatont, és a vizeket, és a fürdés mellé valami újszerű kikapcsolódásra vágyik. Aki pedig azon gondolkodik, hogy venne egy saját hajót, ám még kevés tapasztalattal bír – annak szinte kötelező, de legalábbis nagyon ajánlott több ilyen túrán is részt vennie, hogy tapasztalatokat szerezzen mind az átélt élménnyel, mind pedig a hajókkal és a vitorlázással kapcsolatban is.
Vitorlázás
A Kékszalag verseny a vitorlázás legnemesebb hagyományait egyesíti, Európai szintű vitorlás verseny, mely komoly történelmétől fogva ma éppen a modern, komoly felszereltséggel bíró hajóknak, vitorlásoknak nyújt remek versenyélményt és lehetőséget. Azonban itt is – mint ahogy valamennyi sportversenynél – nagyon fontos a biztonság és az alapos felkészülés, már csak azért is, mert a természeti erőkkel plusz még a komoly ellenfelekkel való párhuzamos küzdelem igencsak próbára teszi mind a kitartásunkat, mind az akaraterőnket, fizikai és szellemi teherbírásunkat, állóképességünket –a hajónkról nem is beszélve! Nyilvánvalóan nagyon fontos, hogy a hajónkat elsősorban műszaki szempontból készítsük fel a nagy megmérettetésre, ami ha lehet, már időben történjen meg, ne pedig közvetlenül a verseny előtti napon! Nézzük át alaposan a kormánykerekeket, a vitorlákat, és persze a horgonyt és a horgonykötelet is. Ha valahol kisebb szakadást észlelünk, ezt foltozzuk, illetve javíttassuk meg, és jó ha tartalék horgonnyal is készülünk majd az útra. A világítást illetve az akkumulátorok állapotát is mindenképpen ellenőrizzük, és ott is meg kell győződnünk arról, hogy elegendő töltöttséggel vállalkozunk az útra. Érdemes felhúzva megnézni a vitorlákat, és kipróbálni mindent – nehogy ott a nagy napon derüljön ki bármi kellemetlenség, hiba. A hajónk ellenőrzése és műszaki felkészítése mellett fel kell készítenünk a csapatot is, illetve érdemes stratégiai valamint biztonsági tervvel is készülni, ezek pl. a biztonsági mellény illetve a heveder felvételétől egészen a vitorla gyors felhúzásáig terjednek, de az is fontos hogy kidobjuk a horgonyt, leadjuk a vészjelzést illetve időben hívjunk segítséget, ha baj közeledne. Ehhez a csapatot, hajónk legénységét érdemes felkészíteni, és jó, ha mindenkinek előre meg van határozva a biztonsági feladata, amit biztosan ismer és tud is annyira, hogy nem pánikol be, hanem azonnal cselekszik, és a megfelelő sorrendben, időben teszi mindezt. A csapat felkészítésére egyébként is már jó időben gondot kell fordítanunk: legyen meg mindenkinek a saját posztja, feladata, építsünk ki egy kis legénységet magunk körül, és – ha viszünk is családtagot, barátot magunkkal – mindenképpen legyenek tapasztalt, profi vitorlások, akikkel elindulunk, legyen kiválasztva ki a csapatkapitány. Amire még szintén nagyon érdemes figyelni, hogy miket viszünk magunkkal? A biztonsági és hajós felszerelések mellett a megfelelő ruházaton és váltóruhán túl még érdemes ügyelnünk az elegendő ásványvízre és élelemre, a megfelelő javítókellékekre, hevederekre, de legyen nálunk kötél, zseblámpa, ragasztószalagok, illetve az UV védelemre is gondolva napellenzősapka, napszemüveg… És a lista még közel sem teljes! Hát igen, egy komoly versenyre komoly kell legyen a felkészülés is…
Vitorlázás
Aki már régóta vitorlázik, vagy legalábbis jobban ismeri a hajózási szakmai eseményeket, már bizonyára tudja: az idén július 14-ére tűzték ki az országos Kékszalag néven ismert, hosszú távú vitorlás versenyt, mely a Balaton és a vitorlázás szerelmeseinek legnagyobb ünnepe már hosszú idők óta – egészen pontosan 1934 óta – és szinte már eggyé vált a balatoni vitorlázással. A Kékszalag sok tekintetben egyedi, már eleve a hossza és az időtartama miatt is. Mind a megtett távolság, mind pedig az az idő, amit a hajónkon vitorlázással töltünk – jóval nagyobb állóképességet, fizikai illetve szellemi megterhelést ró ránk, hajós versenyzőkre – ha úgy döntünk, hogy indulunk a versenyen. Hajónkat is komoly próbatételnek tesszük ki nyilván ez idő alatt, ezért nagyon fontos az alapos felkészülés, minden tekintetben, hiszen a résztvevők egyszerre küzdenek meg a természeti erőkkel, vízzel és széllel – és természetesen az ellenfelekkel is. Hol tudok nevezni, ha szeretnék indulni? A fővárosban, 2016. július 6-án, 12 és 20 óra között tud majd nevezni, 9000 Ft-os nevezési díj ellenében minden indulni készülő vitorlás versenyző, a már ismert és szokott helyeken: Budapesten a 14. kerületben, a Magyar Sport Házának földszinti tárgyalótermében. A pontos cím: 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. Természetesen idén is él a helyszíni, balatonfüredi nevezés, melynek pontos időpontja és helyszíne az alábbi: 2016. július 13. 11 és 22 óra között – elég tág az időintervallum – és mindezt a Balatonfüred Kékszalag rendezvénysátorban tudjuk megtenni, melynek pontos címe: 8230 Balatonfüred, Zákonyi F. u. 8. Ha szeretnénk kipróbálni magunkat és a hajót, vagyis elindulni, rajtolni a versenyen, akkor érdemes odafigyelnünk és nem lekésnünk a nevezési időpontokat, mert sem a verseny napján illetve a kiírt nevezési időpontokon túl már nem fogadnak el nevezéseket a verseny szervezői! Mit kell tudni röviden a Kékszalag versenyek helyszíneiről: Mekkora távot tesznek meg a versenyzők, és honnan indul a rajt? Az egyik legfontosabb tudnivaló maga a verseny távja, ez pedig légvonalban mérve 160 kilométer, amit persze egyénileg navigálva, hogy a lehető leggyorsabban célt érjenek, vagyis, nem egyenesen tesznek meg a versenyzők. A rajt Balatonfüred kikötőjéből indulva, Balatonkenesén át – itt lesz az első pályajel – majd innen Siófok felé haladnak a versenyzők. A Tihanyi-szoroson átkelve egészen Keszthelyig vitorlázva fordulnak vissza, hogy elérjék újra a célállomást, a balatonfüredi kikötőt. Kép forrása: http://www.kekszalag.hu/ Szerző: Náray Vilmos