Hirdetés feladása
BANNAER 28
Vitorlázás
Minden régió
2018. szeptember 20
1 Ft
Felújított BANNER 28, 6 személyes vitorlás új Suzuki 6 LE motorral, vagy anélkül, hajókocsival eladó. Megtekinthető Ábrahámhegy tvsk kikötőben tel 70-3890486 vételár: 3,9Mft ill: 3,4Mft
Vitorlás 420,Jolle
Vitorlázás
Minden régió
2018. október 19
215.000 Ft
Eladó jó állapotú,hajózható,menetkész Firebird 420 kisvitorlás. 420 cm hosszú,139 cm széles,vitorla 10 nm (nem engedélyköteles )..Alu árboc és baum. A hajótest üvegszálas műanyag,légkamrákkal. A súlya kb 70-80.kg.Angol gyártmány. Szállítás megoldható.
Sasanka620
Vitorlázás
Balaton
2018. október 18
2067 Szárliget
2.899.000 Ft
Eladó egy kitűnő állapotban levő sasanka 620-as vitorlás. 4 fő részére kényelmes kabinos vitorlás. Merülése 0,3m-1.1m-ig. Felhúzható svertes, nagyon stabil gyors hajó. Közúton szállítható.
Skipper 14 vitorlás eladó
Vitorlázás
Minden régió
2018. szeptember 6
Felsőörs
160.000 Ft
Háromfunkciós (vitorlás, evezős, motoros) csónak eladó a képen látható tartozékokkal. Tartozékai és a csónak jó állapotú. A külső héj tisztítást a fa tartozékok lakkozást igényelnek. Vitorlák jó állapotúak. Kormány, uszony felhúzható.
Albin 78 Cirrus
Vitorlázás
Balaton
2018. október 17
8900 Zalaegerszeg Baross u.69.
3.400.000 Ft
Kitűnő állapotú, jól felszerelt Albin 78 Cirrus svéd túravitorlás, gyári közúti, műszaki vizsgás trélerrel hajóváltás miatt kedvező áron eladó. Jelenleg még vízen van, megtekinthető Keszthely Yachtkikötő. A trailer magyar, a hajó uniós (német) papírokkal rendelkezik, vám és áfa illetve regisztráció mentes, költségmentesen honosítható! A hajó adatai: • Volvo Penta (7,5 KW) bel motor, rendszeresen szervízelve • 7,8 m hosszú, 2,76 m széles • Merülés 1, 5 m • Gyártási év 1978 • 6 férőhely Felszereltség: • Vitorlázat komplett, két éve készült Balatonfüreden (Grósz , Génua , Spinnaker, Bliester + Lazy Jack) • Állófűtés • Borszeszes kétlángos tűzhely, igény esetén gázosra cserélhető • Belső WC • Autópilot • Orrkilépő • Hátsó kiülő • Két horgony • Fürdő platform • Fürdő lépcső • Külső zuhany • Rádió külső, belső hangszóróval Ára trélerrel 3800000 Ft, tréler nélkül 3400000 Ft
Rebell seaskip sok extrával eladó
Vitorlázás
Minden régió
2018. október 10
Balatonboglár Vitorláskikötő
2.500.000 Ft
Legnagyobb hosszúsága: 7,6 m, Szélessége: 2,45 m, Fixpont magasság: 9,65 m, Legnagyobb merülés 1,44m,Vízkiszorítása: 1 350 kg, Szállítható személyek 6 fő, fekhelyek száma: 4 -4,5, Főmotor: beépített EVINRUDE BE 10, 7,3 kW /10 LE önindítós. Irányváltó és gázkar cockpitban, kötelező felszerelés, sója kocsi, hajólevélre felvezetett elektromos másodmotor : E-Thrust 55LBS (szélcsendben is lehet és szabad vele hajózni a Balatonon), vezérlése a cockpitból kiépíthető, kiépített 12 V-os elektromos hálózattal, 2db. akkumulátorral , 2 db. töltővel, lazy jack, beépített motoros WC, Bimini, Baum aljára szerelhető, több fokozatban felszerelhető cockpit sátor eső és napsütés ellen. Kiépített 230V-os hálózat, parti csatlakozóval , ipari – háztartási adapter, túlfeszültség elleni védelem, jó állapotú kötélzet, ultrahangos mélységmérő, víztartály szivattyúval. Opcionális: 230V –ról és 12 V –DC-ről is működő abszorciós hűtő, amely hálózati feszültség jelenléte esetén automatikusan hálózati üzemmódra kapcsol. Keményfából készült lábrács és ülésrácsok. Megtekinthető Bahart kikötő Balatonboglár. Hajólevél érvényes: 2023. 05. 22.
Rebell Seaskip 25 vitorlás áron alul eladó
Vitorlázás
Minden régió
2018. október 16
Aba
850.000 Ft
Eladó a képen látható, jelenleg sólyakocsin tárolt 25 lábas vitorlás (tároló kocsival együtt) teljes vitorlázattal, Mariner 8 motorral. A belső tér felújításra szorul.
Klepper Trainer vitorlás jolle
Vitorlázás
Minden régió
2018. október 16
Szombathely
175.000 Ft
A fényképen látható Klepper Trainer jolle eladó. A hajó a grosz kivételével teljesen komplett. Tehát kell rá egy nagyvitorla és már lehet is vele vitorlázni. A sólyakocsi nem képezi az adás-vétel tárgyát. Szállításban esetlegesen tudok segíteni.
vitorlás
Vitorlázás
Minden régió
2018. augusztus 28
500.000 Ft
Eladó szép , és jó állapotban lévö , kismerülésü (60cm) vítorlás , elektromos Minnkota motorral . velenceitóra , tíszatóra nagyon megfelel , horgásztóra is . fok , viharfok , grosz vítorlákkal. Jelenleg balatonon van kiprobálható , azonnal hassználható. Szállitásban tudok segiteni. vízsga 2022-ig érvényes.
Carina 20
Vitorlázás
Minden régió
2018. október 13
Szombathely
450.000 Ft
Carina 20-as vitorlás eladó. Két swertes de az egyik elveszett alóla. Fedélzet, belselye szép. Minden működik. Álló és a futó kötélzet rendben. Könnyen kezelhető kis merülésű hajó, a Balaton déli partján is használható.A hajó méretei: hossz: 5,96m szélesség: 2,13m súly: 800kg vitorla: 16,1nm A hajó ára 250000ft. Az utánfutó 295000.-Ft Együtt 450000.-Ft. Az utánfutó billenthető, két tengelyes, műszaki lejárt, 1300kg össztömegű, ráfutófékes.
Szerviz, javítás
Style Jacht Kft
+3688460530
8192 Hajmáskér Hrsz. 020/1
info@stylejacht.hu
Balaton Szerviz, javítás Kereskedő Vitorlás hajó 25 lábig

Scholtz Imre cége, a Style Jacht Kft mindegy 50 év alatt közel 500 hajó elkészítésével férkőzött a hajósok kegyeibe. A cég szolgáltatásai felölelik a sorozat- és egyedi hajóépítést fából és műanyagból, hajófelújítást, hajókereskedelmet, szálerősítésű műanyagból készült termékek széles skáláját, belsőépítészeti és ipari felhasználásra is.
Vitorlázás
Aki vitorlás élményekre vágyik, ám nem szeretne borsos áron beruházni egy hajóra illetve a hozzá tartozó, teljes vitorlás felszerelésekre – mit tud tenni? Nem kell lemondanunk a vitorlázás élményéről akkor sem, ha egy kicsit laposabb a pénztárca! Az első megoldás, hogy nézzünk szét a használt hajók és vitorlások piacán, hiszen az internetes apróhirdetéseket – ha alaposan átböngésszük – igazi kis kincsekre, csodás ajánlatokra is rálelhetünk. Ha csupán ki szeretnénk próbálni, át szeretnénk élni az élményt, akkor érdemes lehet elgondolkodni a hajó bérlésén. Ez remek alkalom arra is, hogy el tudjuk dönteni, szeretnénk-e később saját hajót vásárolni. Persze, ha még csak teszteljük magunkat, illetve még sohasem vitorláztunk, és egyelőre csakis a kíváncsiság vezérel bennünket, akkor egyelőre biztosan elegendő egy-két vezetett vitorlástúra, illetve később egy-egy alkalommal a bérelt hajó, a saját csapatunkkal vagy családtagjainkkal… Szerveznek ma már a vitorlázást megismerni vágyók számára kifejezetten olyan utakat, vitorlástúrákat, ahol hivatásos hajóvezetők, hajóskapitányok kezelik a hajót, ám a résztvevők számára adott mégis a lehetőség, hogy a bátrabbak önállóan is megpróbálkozhassanak a vezetéssel, betekintést nyerhessenek a hajózás ismereteibe, legalább az alapok szintjén. Ezek a remek programok az egy-két órás túráktól a hosszabb, akár félnapos elfoglaltságig is terjedhetnek, és remek lehetőséget kínálnak akár osztálykirándulások, vagy céges csapatépítés ötletére is. Ha jó áron szeretnénk kifogni mindezeket, akkor érdemes az elő- vagy az utószezoni vitorlás túrákat választanunk. Egyrészt, mert a tavaszi illetve őszi idényben kedvezőbbek az árak, másrészt pedig elkerülve a nagy nyári hőséget, jobban tudunk koncentrálni, ha tanulni szeretnénk a hajózást, illetve kellemesebb időt foghatunk ki, és a szél is garantáltabban lesz jelen. A vitorlás bérlése tehát igazi kikapcsolódás, elegáns és egyszerre sportos élmény, csupa izgalommal karöltve, amit érdemes kipróbálni mindenkinek, aki szereti a Balatont, és a vizeket, és a fürdés mellé valami újszerű kikapcsolódásra vágyik. Aki pedig azon gondolkodik, hogy venne egy saját hajót, ám még kevés tapasztalattal bír – annak szinte kötelező, de legalábbis nagyon ajánlott több ilyen túrán is részt vennie, hogy tapasztalatokat szerezzen mind az átélt élménnyel, mind pedig a hajókkal és a vitorlázással kapcsolatban is.
Vitorlázás
A Kékszalag verseny a vitorlázás legnemesebb hagyományait egyesíti, Európai szintű vitorlás verseny, mely komoly történelmétől fogva ma éppen a modern, komoly felszereltséggel bíró hajóknak, vitorlásoknak nyújt remek versenyélményt és lehetőséget. Azonban itt is – mint ahogy valamennyi sportversenynél – nagyon fontos a biztonság és az alapos felkészülés, már csak azért is, mert a természeti erőkkel plusz még a komoly ellenfelekkel való párhuzamos küzdelem igencsak próbára teszi mind a kitartásunkat, mind az akaraterőnket, fizikai és szellemi teherbírásunkat, állóképességünket –a hajónkról nem is beszélve! Nyilvánvalóan nagyon fontos, hogy a hajónkat elsősorban műszaki szempontból készítsük fel a nagy megmérettetésre, ami ha lehet, már időben történjen meg, ne pedig közvetlenül a verseny előtti napon! Nézzük át alaposan a kormánykerekeket, a vitorlákat, és persze a horgonyt és a horgonykötelet is. Ha valahol kisebb szakadást észlelünk, ezt foltozzuk, illetve javíttassuk meg, és jó ha tartalék horgonnyal is készülünk majd az útra. A világítást illetve az akkumulátorok állapotát is mindenképpen ellenőrizzük, és ott is meg kell győződnünk arról, hogy elegendő töltöttséggel vállalkozunk az útra. Érdemes felhúzva megnézni a vitorlákat, és kipróbálni mindent – nehogy ott a nagy napon derüljön ki bármi kellemetlenség, hiba. A hajónk ellenőrzése és műszaki felkészítése mellett fel kell készítenünk a csapatot is, illetve érdemes stratégiai valamint biztonsági tervvel is készülni, ezek pl. a biztonsági mellény illetve a heveder felvételétől egészen a vitorla gyors felhúzásáig terjednek, de az is fontos hogy kidobjuk a horgonyt, leadjuk a vészjelzést illetve időben hívjunk segítséget, ha baj közeledne. Ehhez a csapatot, hajónk legénységét érdemes felkészíteni, és jó, ha mindenkinek előre meg van határozva a biztonsági feladata, amit biztosan ismer és tud is annyira, hogy nem pánikol be, hanem azonnal cselekszik, és a megfelelő sorrendben, időben teszi mindezt. A csapat felkészítésére egyébként is már jó időben gondot kell fordítanunk: legyen meg mindenkinek a saját posztja, feladata, építsünk ki egy kis legénységet magunk körül, és – ha viszünk is családtagot, barátot magunkkal – mindenképpen legyenek tapasztalt, profi vitorlások, akikkel elindulunk, legyen kiválasztva ki a csapatkapitány. Amire még szintén nagyon érdemes figyelni, hogy miket viszünk magunkkal? A biztonsági és hajós felszerelések mellett a megfelelő ruházaton és váltóruhán túl még érdemes ügyelnünk az elegendő ásványvízre és élelemre, a megfelelő javítókellékekre, hevederekre, de legyen nálunk kötél, zseblámpa, ragasztószalagok, illetve az UV védelemre is gondolva napellenzősapka, napszemüveg… És a lista még közel sem teljes! Hát igen, egy komoly versenyre komoly kell legyen a felkészülés is…
Vitorlázás
Aki már régóta vitorlázik, vagy legalábbis jobban ismeri a hajózási szakmai eseményeket, már bizonyára tudja: az idén július 14-ére tűzték ki az országos Kékszalag néven ismert, hosszú távú vitorlás versenyt, mely a Balaton és a vitorlázás szerelmeseinek legnagyobb ünnepe már hosszú idők óta – egészen pontosan 1934 óta – és szinte már eggyé vált a balatoni vitorlázással. A Kékszalag sok tekintetben egyedi, már eleve a hossza és az időtartama miatt is. Mind a megtett távolság, mind pedig az az idő, amit a hajónkon vitorlázással töltünk – jóval nagyobb állóképességet, fizikai illetve szellemi megterhelést ró ránk, hajós versenyzőkre – ha úgy döntünk, hogy indulunk a versenyen. Hajónkat is komoly próbatételnek tesszük ki nyilván ez idő alatt, ezért nagyon fontos az alapos felkészülés, minden tekintetben, hiszen a résztvevők egyszerre küzdenek meg a természeti erőkkel, vízzel és széllel – és természetesen az ellenfelekkel is. Hol tudok nevezni, ha szeretnék indulni? A fővárosban, 2016. július 6-án, 12 és 20 óra között tud majd nevezni, 9000 Ft-os nevezési díj ellenében minden indulni készülő vitorlás versenyző, a már ismert és szokott helyeken: Budapesten a 14. kerületben, a Magyar Sport Házának földszinti tárgyalótermében. A pontos cím: 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. Természetesen idén is él a helyszíni, balatonfüredi nevezés, melynek pontos időpontja és helyszíne az alábbi: 2016. július 13. 11 és 22 óra között – elég tág az időintervallum – és mindezt a Balatonfüred Kékszalag rendezvénysátorban tudjuk megtenni, melynek pontos címe: 8230 Balatonfüred, Zákonyi F. u. 8. Ha szeretnénk kipróbálni magunkat és a hajót, vagyis elindulni, rajtolni a versenyen, akkor érdemes odafigyelnünk és nem lekésnünk a nevezési időpontokat, mert sem a verseny napján illetve a kiírt nevezési időpontokon túl már nem fogadnak el nevezéseket a verseny szervezői! Mit kell tudni röviden a Kékszalag versenyek helyszíneiről: Mekkora távot tesznek meg a versenyzők, és honnan indul a rajt? Az egyik legfontosabb tudnivaló maga a verseny távja, ez pedig légvonalban mérve 160 kilométer, amit persze egyénileg navigálva, hogy a lehető leggyorsabban célt érjenek, vagyis, nem egyenesen tesznek meg a versenyzők. A rajt Balatonfüred kikötőjéből indulva, Balatonkenesén át – itt lesz az első pályajel – majd innen Siófok felé haladnak a versenyzők. A Tihanyi-szoroson átkelve egészen Keszthelyig vitorlázva fordulnak vissza, hogy elérjék újra a célállomást, a balatonfüredi kikötőt. Kép forrása: http://www.kekszalag.hu/ Szerző: Náray Vilmos