Hirdetés feladása

25. jubileumi Budapest Boat Show

Vitorlázás Motorcsónak Csónak Kajak-kenu Surf és szabadidő hajomania.hu 2016. február 12
25. jubileumi Budapest Boat Show - kép 1

2016. február 18. és 21. között 25. alkalommal nyitja meg kapuit a BUDAPEST BOAT SHOW kiállítás a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

A jubileumi rendezvény idén újra két pavilonban várja a látogatókat több mint 80 kiállítóval, akik bemutatják a közel 100 vitorlás, elektromos és motoros jachtjaikat, szabadidõ, sport és wakeboard-os hajóikat, motorcsónakjaikat. Mindemellett számtalan hajózási kiegészítõvel, vitorlamárkával és szolgáltatással is várják az érdeklõdõket. A kiállítás fõ tematikája a 2016-os Nyári Játékok, így a tavalyi évhez hasonlóan a programszigeten olyan tematikus rendezvények várják majd a látogatókat, mint az Olimpiai Hajóosztályok Kiállítása, bemutatásra kerül kilenc oktatóhajó, melyeket a közvetlen szomszédságukban felállított 40m2-es bemutató medencében, vízen is ki lehet majd próbálni. A bemutató medence lesz továbbá a helyszíne az RC vitorlás és motors versenynek, valamint a Vízimentõk Magyarországi Szakszolgálat bemutatójának. További mozgalmas programnak ígérkezik a Kinect Olimpia, ahol olimpiai sportágakban lehet majd versenyezni, akik pedig jobban szeretik a nagyobb fizikai kihívásokat, megmérettethetik magukat az evezõgépeken, melyek szintén rögzítik az eredményeket.

A rendezvényen megtekinthetõ lesz a Magyarok az Újkori Olimpiákon elnevezésû roll-up kiállítás, de a látogatók megismerkedhetnek az Olimpiai Vitorlázás történetével is. A GENERALI Kikötõ Színpadon a 2016-os Nyári Játékok jegyében olimpikonjaink és világbajnokaink beszélnek a kihívásaikról, és bemutatjuk a legújabb hazai fejlesztéseket is. Természetesen motoros hajó érdekességekben sem lesz hiány, Sebestyén Balázs beszél hajós élményeirõl, és a színpadon kerül bemutatásra a BALABO, vagyis a közösségi hajózás ötlete is. A BME Solar Boat Team, pedig ismerteti az érdeklõdõkkel terveiket és céljaikat.

A kiállítás szervezõi a 2016-os rendezvény kapcsán harmadik alkalommal hirdették meg Újdonság Pályázatunkat, melynek célja, hogy támogassa a hazai hajókat, hajózási felszereléseket és kiegészítõket gyártó cégeket. A pályázatokat szakmai zsûri értékelte, és a két kategória elsõ három helyezettjének termékei megtekinthetõk lesznek a kiállításnak helyszínt nyújtó G pavilonban. Így a látogatók találkozhatnak a Flaar Kft., Aqwia Kft. és Bravo Boats Kft. legújabb hajóival, csakúgy, mint a Csepregi Vízisport Kft. (1D - One Design Sails) vitorla szettjével, a Magyar Suzuki Zrt. hajómotorjával és Fazekas Ákos hajózást segítõ hajómûszerével is.

Az idei évre a kiállítás médiapartnerének jóvoltából Playboy VIP jegy is kapható, mely három hónapos újság elõfizetést és parkolási engedélyt tartalmaz a belépõjegyen kívül. Ha nem is élnek a Playboy VIP belépõvel, a kiállításra akkor is érdemes elõre váltani belépõt, hiszen így elkerülhetõ a sorban állás a jegypénztáraknál, ráadásul az online vásárolt belépõhöz kedvezményesen juthatunk hozzá. Bõvebb információ és jegyvásárlás a www.boatshow.hu és www.facebook.com/budapestboatshow oldalakon.

A kiállítás fõvédnöke 2016-ban is a rendezvény stratégiai partnerének, a Magyar Vitorlás Szövetségnek az elnöke, fõ támogatója, pedig immáron harmadik éve, a GENERALI Biztosító Zrt. A kiállítás média partnere a Playboy.

Egyidejû rendezvények:

- FEHOVA – Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállítás

- V. FEHOVA-MEOE Winter Dog Show - Nemzetközi Kutyakiállítás

- Országos Íjász Bajnokság és Fesztivál

- Bocuse d’Or szakácsverseny - hazai döntõ

Balaton
Európa legrégebbi és leghosszabb (160km) tókerülő versenye július 6-án 9 órakor rajtol Balatonfüredről. Innen Balatonkenese a cél, majd Siófok érintésével irány Keszthely onnan pedig vissza Balatonfüredre.   A Magyar Vitorlás Szövetség vezetői remélik , hogy az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon idén is 500-600 hajó vesz majd részt. A táv légvonalban mérve 155 km. A szabályok szerint 48 óra alatt kell a vitorlázóknak teljesíteni a távot. A verseny célja a sport mellett, a balatoni vendéglátás és a vitorlás turizmus további fejlesztése és népszerűsítése. Egy kis töri. Az első Kékszalagot 1934-ben rendezték. Nevét a leggyorsabb tengeri vitorlás árbócán viselt kék szalagról kapta, mely hagyományt később átvették a gőzösök is. Ezután az európai nagy tavi versenyek győztese is árbóc csúcsára köthette a leggyorsabbnak járó elismerést jelképező szalagot. Az utóbbi években már több mint 500 vitorlás indult el a versenyen. A rendezők örömmel várják az érdeklődőket a füredi rajthoz, ahol szemet gyönyörködtető látvány fogadja őket reggel 9 órától. Felejthetetlen élmény nyújt ugyanis, amikor várhatóan mintegy 5-600 hajó vág neki a távnak.
Vitorlázás
A TKSTAR gyártmányú TK905 GPS nyomkövető eszköz amellett, hogy igen kedvező áron szerezhető be, számos olyan előnyös tulajdonsággal rendelkezik, ami miatt érdemes megvizsgálni a vízi jármű-tulajdonosok szemszögéből is e kicsiny eszközben rejlő nagy lehetőségeket. Tenyérben elfér, könnyen elhelyezhető a vízi járműben, beszerelést egyáltalán nem igényel. Strapabíró, porálló, ezért beltéri és kültéri elhelyezésre egyaránt alkalmas, fémrészhez akár saját mágnesével is rögzíthető. A nyomkövetés adta előnyök kihasználására is számos lehetőség kínálkozik a hajózás terén. A TKSTAR TK905 beépített GPS-vevője 5 méteres pontossággal képes meghatározni a hordozó jármű aktuális helyzetét, amelyről akár 10 másodperces időközönként adatot tud küldeni a felhasználónak, legyen szó akár egy vitorlás verseny hajóinak a valós idejű helyzet-meghatározásáról, szabadidős hajózás útvonalrögzítéséről, vagy akár vízi szállítás nyomonkövetéséről. A nyomkövetőhöz egy magyar nyelvű szoftverlicenc is megrendelhető, mely biztosítja a készülék asztali számítógéppel vagy androidos mobileszközzel történő vezérlését és további hasznos funkciókat is. Pl. a nyomkövetővel ellátott hajó(k) aktuális helyzetét az okostelefonunkon megjelenő térképen kísérhetjük figyelemmel. A licenc nem keletkeztet hűségidőt, a felhasználó szabadon lemondhatja vagy szüneteltetheti , pl. ha csak a hajózási főszezonban szeretné használni a plusz funkciókat. Üzemidő tekintetében is élen jár a TKSTAR TK905, ugyanis 5000 mAh (3,7 V) kapacitású Li-ion akkuja akár 90 napig is képes újratöltés nélkül készenlétben tartani a kicsiny készüléket. Aki a magyar forgalmazótól rendeli meg és hozzá SIM kártyát is kér, beüzemelve és használatra készen kaphatja kézhez a nyomkövetőt, akár már másnap – ezáltal ajándéknak is ideális választás lehet.
Balaton
Április elejétől újra indul a viharjelzés tavainkon, és egészen október végéig tart. A jelzéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat adja ki. Viharjelző berendezések működnek a Balaton mellett Velencei, a Tisza, valamint a Fertő-tónál . A Balatont a viharjelzések szempontjából három medencére osztjuk: • a Tihanyi-félszigettől keletre lévő keleti medencére. • a Fonyód és Tihany közötti középső medencére és • a Keszthelytől a Badacsony-Fonyód szorosig tartó nyugati medencére, A viharjelzés fokozatai medencénként eltérő is lehet a Balatonon. A többi tó esetében csak egy vihar jelzés lehet érvényben. • I. fokú viharjelzés – percenként 45 fényfelvillanás, a várható maximális széllökések sebesség eléri 40-60 kilométer/óra sebességet . A parttól 500 méternél távolabb úszni, csónakkal, mási vizi eszközzel nem szabad menni. • II. fokú viharjelzés – percenként 90 fényfelvillanás, széllökések sebessége meghaladhatja a 60 kilométer/órát. Vízben tartózkodni tilos. A jelzéseket a várható szélerősödés előtt másfél órával adják ki. Újdonság ebben az évben: fényjelző berendezések a tó közepén A Balaton körül negyvenhat „fix” viharjelző működik, a Tisza tavon öt, a Fertő tavon egy, a Velencei-tavon három viharjelző mellett újdonságként egy mobil lámpaegység üzemel. A nagyobb biztonság érdekében a már üzemelő jelző berendezések mellett ebben az évben néhány új viharjelző került telepítésre: Balatonszepezden, Balatonedericsen, Keszthely-Fenékpusztán, Balatonszárszón és Tihanyban. A Balatonon napelemekkel működő mobil jeladók üzemelnek. Mindhárom medencében a víz közepén Siófok, Szigliget és Keszthely térségében lettek elhelyezve, jól láthatóan a vízből kiemelkedve. Ajánlatos, mindenkinek a saját érdekében figyelni a viharjelzéseket, és betartani a szabályokat
Jeanneau Esteou diesel túrahajó
2.499.000 Ft
+36303784810
Eladó diesel horgász/túra hajóm. Gazdaságos 2l/h fogyasztású tágas terekkel rendelkező strapabíró túra társam időhiány miatt új gazdát keres. Volvo penta motorral szerelt egyenes kihajtású örökkévalóságnak tervezett konstrukció. Sólyakocsija megbeszélés tárgyát képezi.
WIN 22 (Picula)
1.890.000 Ft
+36304816929
Kihasználatlanság miatt eladóvá vált korának megfelelő állapotú 22 lábas tőkesúlyos (1,3m) vitorlásunk. 2027 június végéig érvényes hajólevéllel. Túrázásra, versenyzésre egyaránt alkalmas vitorlás. Tartozik hozzá egy hajótároló és egy téli takaróponyva. Kikötőhely nem jár hozzá!
Eladó 470-es vitorláshajó (André Cornu) teljes felszereltséggel
630.000 Ft
+36705932353
Eladó egy szeretett ám de nem sokat használt André Cornu 470-es vitorláshajó, teljes felszereltséggel, kötélzet, mentőmellény, kormány, 2db szinte új Northsails vitorla, + egyszer sem használt teljesen új spinakker (genakker), ezen kívűl jár hozzá még természetesen egy utánfutós sólyakocsi. Az ár minimálisan alkuképes de reális keretek között.
Szerviz, javítás
Tomos Marina Kft
+36307015224 info@tomosmarina.hu
Kereskedő
Bavaria Hungary
info@bavaria.hu
Kereskedő
D
+3636G info@joszelet.com