Hirdetés feladása

25. jubileumi Budapest Boat Show

Vitorlázás Motorcsónak Csónak Kajak-kenu Surf és szabadidő hajomania.hu 2016. február 12
25. jubileumi Budapest Boat Show - kép 1

2016. február 18. és 21. között 25. alkalommal nyitja meg kapuit a BUDAPEST BOAT SHOW kiállítás a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

A jubileumi rendezvény idén újra két pavilonban várja a látogatókat több mint 80 kiállítóval, akik bemutatják a közel 100 vitorlás, elektromos és motoros jachtjaikat, szabadidõ, sport és wakeboard-os hajóikat, motorcsónakjaikat. Mindemellett számtalan hajózási kiegészítõvel, vitorlamárkával és szolgáltatással is várják az érdeklõdõket. A kiállítás fõ tematikája a 2016-os Nyári Játékok, így a tavalyi évhez hasonlóan a programszigeten olyan tematikus rendezvények várják majd a látogatókat, mint az Olimpiai Hajóosztályok Kiállítása, bemutatásra kerül kilenc oktatóhajó, melyeket a közvetlen szomszédságukban felállított 40m2-es bemutató medencében, vízen is ki lehet majd próbálni. A bemutató medence lesz továbbá a helyszíne az RC vitorlás és motors versenynek, valamint a Vízimentõk Magyarországi Szakszolgálat bemutatójának. További mozgalmas programnak ígérkezik a Kinect Olimpia, ahol olimpiai sportágakban lehet majd versenyezni, akik pedig jobban szeretik a nagyobb fizikai kihívásokat, megmérettethetik magukat az evezõgépeken, melyek szintén rögzítik az eredményeket.

A rendezvényen megtekinthetõ lesz a Magyarok az Újkori Olimpiákon elnevezésû roll-up kiállítás, de a látogatók megismerkedhetnek az Olimpiai Vitorlázás történetével is. A GENERALI Kikötõ Színpadon a 2016-os Nyári Játékok jegyében olimpikonjaink és világbajnokaink beszélnek a kihívásaikról, és bemutatjuk a legújabb hazai fejlesztéseket is. Természetesen motoros hajó érdekességekben sem lesz hiány, Sebestyén Balázs beszél hajós élményeirõl, és a színpadon kerül bemutatásra a BALABO, vagyis a közösségi hajózás ötlete is. A BME Solar Boat Team, pedig ismerteti az érdeklõdõkkel terveiket és céljaikat.

A kiállítás szervezõi a 2016-os rendezvény kapcsán harmadik alkalommal hirdették meg Újdonság Pályázatunkat, melynek célja, hogy támogassa a hazai hajókat, hajózási felszereléseket és kiegészítõket gyártó cégeket. A pályázatokat szakmai zsûri értékelte, és a két kategória elsõ három helyezettjének termékei megtekinthetõk lesznek a kiállításnak helyszínt nyújtó G pavilonban. Így a látogatók találkozhatnak a Flaar Kft., Aqwia Kft. és Bravo Boats Kft. legújabb hajóival, csakúgy, mint a Csepregi Vízisport Kft. (1D - One Design Sails) vitorla szettjével, a Magyar Suzuki Zrt. hajómotorjával és Fazekas Ákos hajózást segítõ hajómûszerével is.

Az idei évre a kiállítás médiapartnerének jóvoltából Playboy VIP jegy is kapható, mely három hónapos újság elõfizetést és parkolási engedélyt tartalmaz a belépõjegyen kívül. Ha nem is élnek a Playboy VIP belépõvel, a kiállításra akkor is érdemes elõre váltani belépõt, hiszen így elkerülhetõ a sorban állás a jegypénztáraknál, ráadásul az online vásárolt belépõhöz kedvezményesen juthatunk hozzá. Bõvebb információ és jegyvásárlás a www.boatshow.hu és www.facebook.com/budapestboatshow oldalakon.

A kiállítás fõvédnöke 2016-ban is a rendezvény stratégiai partnerének, a Magyar Vitorlás Szövetségnek az elnöke, fõ támogatója, pedig immáron harmadik éve, a GENERALI Biztosító Zrt. A kiállítás média partnere a Playboy.

Egyidejû rendezvények:

- FEHOVA – Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállítás

- V. FEHOVA-MEOE Winter Dog Show - Nemzetközi Kutyakiállítás

- Országos Íjász Bajnokság és Fesztivál

- Bocuse d’Or szakácsverseny - hazai döntõ

Vitorlázás
Februr 27-én nyitja meg kapuit Magyarország legnagyobb hajókiállítása, a Budapest Boat Show. Amint tavaly is, az „Utazás kiállítás” mellet kerül megrendezésre HUNGEXPO területén. A hajózás és vízi sportok szerelmesei 29. alkalommal tekinthetik meg a hazai és külföldi hajógyártás remekeit. Találkozhatnak hajós barátaikkal, „vizi ellenfeikkel” . Jelen lesz a kiállításon számos hajózáshoz kötődő kereskedelmi, illetve szolgáltató kiállító. A kiállítás csütörtöktől vasárnapig 10-18 óra között tart nyitva. Belépő a helyszíne 5500,- ft-ért váltható. Vasárnap a belépés hajóvezetői engedély felmutatása estén INGYENES ! Idei díszvendég a VELENCEI-TÓ.
Balaton
Április elejétől újra indul a viharjelzés tavainkon, és egészen október végéig tart. A jelzéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat adja ki. Viharjelző berendezések működnek a Balaton mellett Velencei, a Tisza, valamint a Fertő-tónál . A Balatont a viharjelzések szempontjából három medencére osztjuk: • a Tihanyi-félszigettől keletre lévő keleti medencére. • a Fonyód és Tihany közötti középső medencére és • a Keszthelytől a Badacsony-Fonyód szorosig tartó nyugati medencére, A viharjelzés fokozatai medencénként eltérő is lehet a Balatonon. A többi tó esetében csak egy vihar jelzés lehet érvényben. • I. fokú viharjelzés – percenként 45 fényfelvillanás, a várható maximális széllökések sebesség eléri 40-60 kilométer/óra sebességet . A parttól 500 méternél távolabb úszni, csónakkal, mási vizi eszközzel nem szabad menni. • II. fokú viharjelzés – percenként 90 fényfelvillanás, széllökések sebessége meghaladhatja a 60 kilométer/órát. Vízben tartózkodni tilos. A jelzéseket a várható szélerősödés előtt másfél órával adják ki. Újdonság ebben az évben: fényjelző berendezések a tó közepén A Balaton körül negyvenhat „fix” viharjelző működik, a Tisza tavon öt, a Fertő tavon egy, a Velencei-tavon három viharjelző mellett újdonságként egy mobil lámpaegység üzemel. A nagyobb biztonság érdekében a már üzemelő jelző berendezések mellett ebben az évben néhány új viharjelző került telepítésre: Balatonszepezden, Balatonedericsen, Keszthely-Fenékpusztán, Balatonszárszón és Tihanyban. A Balatonon napelemekkel működő mobil jeladók üzemelnek. Mindhárom medencében a víz közepén Siófok, Szigliget és Keszthely térségében lettek elhelyezve, jól láthatóan a vízből kiemelkedve. Ajánlatos, mindenkinek a saját érdekében figyelni a viharjelzéseket, és betartani a szabályokat
Vitorlázás
Van némi tennivalónk, mielőtt vízre szállnánk kedvenc hajónkkal. Sokunk biztos nem is látta hajóját ősz óta. Talán néhányan nem is tudják, a kikötőben hol is keressék… Ilyenkor jön a fejtőrés: mit is, hogy is, mivel ? Bizonyára a hajókivétel alkalmával mindenki magas nyomású mosóval teljesen tisztára, simára varázsolta hajója vízvonal alatti részét. Ilyenkor a jobb minőségű algagátlót nem kell csiszolni. Egyszerűen kenjük fel az új réteget. Az algagátlóknak alapvetően két fajtáját különböztetjük meg. Az egyik az önkopó, vagy önpolírozó, a másik a kemény algagátló. Amennyiben önkopó, akkor a fellazult felület nem engedi megtapadni az algákat. A kemény fajtánál a rétegből kiáramló hatóanyag akadályozza az algák felrakódását. A munkálatok végzése során nagyon fontos az egészségünk és a környezetünk védelme. Használjunk védőszemüveget, védőkesztyűt, védőruhát és védőmaszkot ! Az üres dobozokat és az elhasznált szerszámokat mindenképp megfelelő gyűjtőhelyre vigyük ! Ha ezzel végeztünk, jöhet a vízvonal fölötti rész. Elsőként tisztítószerrel mossuk le a hajó felső részét, távolítsuk el az elmúlt szezon szennyeződéseit. Ha úgy ítéljük meg nem árt átpolírozni a hajó testet. A polírozáshoz használjunk műanyag felületekhez kifejlesztett anyagot. Nézzük át a kötelek állapotát, szükség estén cseréljük ki azokat. A fa részeket lakkozzuk, ha kell fáig lecsiszolva, ajánlatos lecsavarozni a műanyagról. A vereteket olajozzuk vagy zsírozzuk meg. Hasznos lehet a zsírzó spray. A csörlőket ajánlatos szétszedni és tisztítás után vízálló zsírral bekenni. Ajánlatos vízre tétel előtt elvégezni, hogy elkerülendő az alkatrészek vízbe esését. Vitorlás esetén ajánlatos egy rongyot húzni benne fel-le, hogy a beragadt port eltávolítsuk. A kabin belsejében sem árt szétnézni. Biztosan találunk pár dolgot ami felújításra, tisztításra, cserére szorul. Ellenőrizzük a műszerek, valamint az elektromos rendszer állapotát.
Sipla 450 utánfutó nélkül.
1.500.000 Ft
+36702840280
450 cm hosszú, 180cm széles közép konzolos hajó nagyon jó állapotban, 25-ös 2ütemü yamaha motorral,, radar, iránytű, segédmotor tartó, horgony, evező, 4 db mentő mellény, mentőöv, poroltó, akkumulátor, bimini tető, fürdőlétra, új szivacsok és fekvő párnák, 25 literes benzintank, hajólevelezhető.
Quicksilver 420 kabin utánfutóval.
1.500.000 Ft
+36702840280
Quicksilver 420-as kabinos hajó eladó, 40 LE johnson motorral, 4 le Johnson, kisegítő motorral papírozható utánfutóval, a motorok mindkettő kettő ütemü, a nagy motor és a hajó kitűnő állapotban vannak, hajólevél jelenleg nincsen, szlovák volt. Csere nem érdekel. Halradar, iránytű, mentőmellények, fürdőlétra, pótmotor tartó, evező, csákja stb.
solix12 g2   szonár
1.000.000 Ft
+36309217179
Solix 12 g2 szonár 9 üzemórával , kihsználatlanság miatt eladó, dobozában,. Érdeklődni csak telefonon.
Szerviz, javítás
Tomos Marina Kft
+36307015224 info@tomosmarina.hu
Kereskedő
Bavaria Hungary
info@bavaria.hu
Kereskedő
D
+3636G info@joszelet.com